Штайнмайєр розповів, про що говоритиме з Порошенком

Штайнмайєр розповів, про що говоритиме з Порошенком

Укрінформ
Міністри закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр і Франції Жан-Марк Еро мають намір продовжувати спроби реалізувати мінські угоди, про що говоритимуть у Києві.

Про це Штайнмайєр заявив у вівторок у Ризі напередодні своєї поїздки в Україну, повідомили кореспонденту Укрінформу в ФРН у прес-службі німецького МЗС.

"Жан-Марк і я невтомно будемо нагадувати сторонам конфлікту про їх відповідальність за політичне врегулювання у Східній Україні і реалізацію мінських домовленостей як у Києві, так і в Москві", - заявив глава німецького МЗС.

Перемир'я з нагоди початку нового навчального року незважаючи на всю його "крихкість" показує, що є можливість щось змінити на краще, зазначив Штайнмайєр. Він вважає реальним після бесід з Павлом Клімкіним у Берліні минулого тижня і Сергієм Лавровим минулого понеділка "домовлятися про стале перемир'я без попередніх умов".

"Це компроміс, який потребує готовності всіх сторін, і він потребує волі втілити в життя те, про що домовився", - сказав німецький міністр.

За словами Штайнмайєра, він із французьким колегою хочуть поговорити з Президентом Порошенком, Прем'єр-міністром Гройсманом та впливовими політиками у Верховній Раді про те, як "знову змусити йти Мінський процес".

"Наші пропозиції для цього лежать на столі - для стабілізації перемир'я і заради політичного процесу", - сказав Штайнмайєр.

Він, як діючий голова ОБСЄ, знову підкреслив, що без цієї організації конфлікт на Сході України давно б уже переріс у більш масштабний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-