Порошенко обговорить Нормандський формат з європейськими міністрами

Порошенко обговорить Нормандський формат з європейськими міністрами

Укрінформ
Президент Петро Порошенко у середу проведе зустріч з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром та міністром закордонних справ Франції Жаном-Марком Еро. 

Планується обговорення перспектив відновлення повноцінної діяльності Нормандського формату в розвиток домовленостей за підсумками тристоронньої телефонної розмови, що відбулася 9 вересня, інформує сайт глави держави.

“Будуть скоординовані заходи тиску на Росію з метою забезпечення виконання російською стороною безпекової частини Мінських домовленостей”, - йдеться у повідомленні.

Окрему увагу буде приділено прогресу в питанні звільнення українських заручників на території Донбасу та українських політв’язнів, які незаконно утримуються на території Росії.

Президент України також заслухає доповідь міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра як головуючого в ОБСЄ про шляхи посилення ролі цієї організації у виконанні Мінських домовленостей.

Цього ж дня Порошенко прийме Державного секретаря у закордонних справах та справах Співдружності Великої Британії Бориса Джонсона. Порядок денний переговорів включатиме взаємодію між Великою Британією та Україною у протистоянні російській агресії на Донбасі, а також питання євроінтеграційної політики України з урахуванням подальших відносин Британії з ЄС.

Відбудеться також окрема розмова Президента з міністром закордонних справ Польщі Вітольдом Ващиковським. Планується обговорити шляхи зміцнення українсько-польського стратегічного партнерства, подальшу підтримку Варшавою реформаторського курсу України, а також підготовку до офіційного візиту Президента України до Польщі у грудні цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-