До звільнення політв'язнів долучиться «громадська платформа»

До звільнення політв'язнів долучиться «громадська платформа»

Укрінформ
У МЗС України відбулося засідання громадської платформи з питань звільнення політв’язнів, створення якої міністр закордонних справ Павло Клімкін анонсував у серпні.

Про це повідомляється у вівторок на сторінці МЗС у Фейсбуці

"Учасники зустрічі у режимі відеоконференції поспілкувалися із заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеровим. Питання його звільнення продовжуватиме залишатися важливою темою усіх переговорів українських дипломатів з міжнародними партнерами", - йдеться у повідомленні.

Крім того, учасники зустрічі затвердили спільний план дій та скоординували наступні кроки за такими напрямами, як юридичний супровід справ політв’язнів, моніторинг порушень прав громадян України в Росії та в тимчасово окупованому Криму, створення інформаційного контенту, проведення публічних заходів в Україні і за кордоном тощо. На зустрічі Клімкін наголосив, що «ми боротимемося за звільнення кожного українця, якого держава-агресор незаконно і свавільно переслідує, піддає тортурам та перетворює на політичних в'язнів».

До складу платформи увійшли перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, міністр закордонних справ Павло Клімкін, спеціальні представники міністра закордонних справ  з питань звільнення політв’язнів Юрій Яценко і Геннадій Афанасьєв, представники громадських організацій Таміла Ташева (КримSOS), Олександра Матвійчук (Центр громадянських свобод), Марія Томак (Медійна ініціатива за права людини), Дар’я Свиридова (Українська Гельсінська спілка з прав людини), Ескендер Барієв (Кримськотатарський ресурсний центр).

Фото: МЗС, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-