Україна має наполягати на нелегітимності усієї майбутньої Держдуми - Чубаров

Україна має наполягати на нелегітимності усієї майбутньої Держдуми - Чубаров

Відео
Укрінформ
Україна має на міжнародному рівні наполягати на нелегітимності всього складу Держдуми РФ, яка буде обрана за результатами виборів 18 вересня.

Про це заявив народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі "112 Україна"

"Тепер, мені здається, нам треба трошки переспрямувати наші вимоги. Вимагати, щоб не тільки ті, які нібито будуть обрані за незаконними виборами у Криму, не були легітимними. Треба вимагати і на цілком серйозній основі нелегітимності усієї Держдуми РФ. Вона є дійсно нелегітимною, оскільки буде сформована у тому числі за рахунок голосування деякої частини громадян України", - наголосив він.

Чубаров також висловив упевненість, що Росія "намалює" велику явку виборців у Криму, як це було під час "референдуму" 16 березня 2014 року.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко доручив МЗС поінформувати Російську Федерацію про неможливість організувати голосування громадян РФ на території України на майбутніх виборах. У ЦВК РФ назвали це недружнім актом і «продовженням політики обмежень, дискримінації, необ'єктивного підходу», та зазначили, що у такому разі зможуть проголосувати лише співробітники посольства (Київ) та консульств (Харків, Львів, Одеса).

У МЗС наголосили, що проведення виборів у приміщеннях російських диппредставництв на території України можливе виключно після відмови російської сторони від проведення виборів на окупованих територіях.

18 вересня у Росії відбудуться вибори до Державної думи. Провести вибори керівництво РФ планує також на території анексованого Криму, попри заяви міжнародної спільноти про нелегітимність цього кроку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-