Прем’єр Чехії - проти спотворення суті Мінських угод

Прем’єр Чехії - проти спотворення суті Мінських угод

Укрінформ
Нормалізація ситуації в Україні повинна відбуватися на основі виконання Мінських домовленостей. Це тісно пов’язано з утриманням санкцій проти Росії.

Про це під час спільної прес-конференції глав урядів Вишеградської четвірки й України і під час панельної дискусії у ході Економічного форуму у польській Криниці-Здруй заявив прем’єр-міністр Чехії Богуслав Соботка, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РП.

"Ми очікуємо на нормалізацію ситуації на сході України, причому важливим є розв’язання проблеми на підставі виконання Мінських домовленостей", - підкреслив він.

Водночас, прем’єр Чехії висловився проти спотворення суті Мінських домовленостей.

За його словами, нормалізація ситуації і розв’язання проблеми з безпекою на сході України має бути тісно пов’язаною з політикою санкцій Заходу проти РФ.

Соботка також наголосив, що Україна є дуже важливим партнером "Вишеграду", а Євросоюзу необхідно зберегти європейську перспективу для Києва.

Прем’єр Чехії також зауважив, що країни "четвірки" можуть допомагати Києву за допомогою можливостей Міжнародного вишеградського фонду, а також передачі Києву досвіду країн Вишеграду на шляху трансформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-