Полторак – послу США: Загроза масштабного вторгнення залишається

Полторак – послу США: Загроза масштабного вторгнення залишається

Фото, відео
Укрінформ
Міністр оборони Степан Полторак провів зустріч з новопризначеною послом США в Україні Марі Йованович.

Про це інформує прес-служба відомства.

"Сполучені Штати Америки завжди виконували обіцянки та завжди виступають на боці демократії. Допомога, яку ми отримуємо від уряду Сполучених Штатів, як політична так і матеріальна, є дуже важливою та потрібною для Збройних Сил та України загалом", - зазначив Полторак.

Міністр оборони поінформував про хід реформ та наголосив, що досягнення у реформуванні армії були високо оцінені під час Варшавського саміту, де був ухвалений Комплексний пакет допомоги.

"Реформування Збройних Сил України проходить планово, згідно стратегічних документів, які розроблялися за участю іноземних радників з врахуванням досвіду країн-членів НАТО, — наголосив він. — Наразі маємо чіткий план реформування, аби до 2020 року Збройні Сили України досягли повної сумісності з країнами Альянсу".

Полторак також поінформував про ситуацію на Донбасі та зазначив, що загроза масштабного вторгнення залишається й надалі.

У свою посол США запевнила, що як і її попередник Джеффрі Пайєтт буде сприяти продовженню та поглибленню співробітництва між Україною та США: "Сполучені Штати Америки шанують партнерство, яке склалося з Україною, як і Україна цінує співробітництво зі Сполученими Штатами".

Сторони домовилися й надалі підтримувати дружні відносини, що вже склалися роками, та розвивати співробітництво.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-