Рада дозволила засудженим відбувати покарання у найближчій до дому колонії

Рада дозволила засудженим відбувати покарання у найближчій до дому колонії

Укрінформ
Нардепи ухвалили Закон "Про внесення зміни до статті 93 Кримінально-виконавчого кодексу України щодо вдосконалення гарантій права засуджених на відбування покарання за місцем проживання до засудження або за місцем постійного проживання близьких родичів".

За відповідне рішення проголосували 238 народних обранців, повідомляє креспондент Укрінформу.

Закон, зокрема, передбачає, що засуджений до позбавлення волі відбуває весь строк покарання в одній виправній чи виховній колонії, яка є найближчою установою відповідного рівня безпеки до місця його проживання до засудження або, за письмовою заявою засудженого, до місця постійного проживання його близьких родичів.

У разі документально підтвердженої зміни місця проживання близьких родичів засудженого він переводиться, за його письмовою заявою, до найближчої до нового місця їх проживання установи відповідного рівня безпеки.

Водночас закон визначає, що тримання засуджених в інших установах дозволяється у разі зміни виду колонії, ліквідації чи перепрофілювання колонії, та у виняткових випадках з метою лікування; уникнення перенаповненості установи виконання покарань, але не довше шести місяців; забезпечення безпеки засуджених чи інших осіб  за обгрунтованим рішенням адміністрації установи виконання покарань. У таких випадках засуджені повинні утримуватися в наступній найближчій установі відповідного рівня безпеки до місця проживання до засудження або, за письмовою заявою засудженого, до місця постійного проживання його близьких родичів.

Також нардепи ухвалили Закон України «Про внесення змін до Кримільно-виконавчого кодексу України щодо вдосконалення порядку застосування до засуджених заходів заохочення і стягнення». 

За законопроект №2251а проголосували 232 народних обранці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначається в тексті ухваленого закону, за виконання покладених обов'язків та додержання правил поведінки особами, які відбувають покарання у виді позбавлення волі, можуть застосовуватися такі заходи заохочення, як подяка; дострокове зняття раніше накладеного стягнення; нагородження похвальною грамотою; переведення на поліпшені умови тримання. Крім того, за зразкову поведінку ув'язнені можуть отримати грошову премію, подарунок, отримання додаткового короткострокового або тривалого побачення; збільшення тривалості прогулянок тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-