Путін

Путін "зламав зуби" на авантюрі у Східній Європі - експерт

Укрінформ
Французький учений, професор з геополітики, викладач школи бізнесу ICN Олександр Мельник вважає, що Путін й надалі намагатиметься відокремлювати тему Криму від Східної Європи, тому Заходу й Україні важливо зробити її "реальною картою" у переговорах.

Про це експерт розповів в інтерв’ю Укрінформу.

"Такі дії Росії (брязкання зброєю біля кордонів України) відображають певну тенденцію, і це яскраво показали серпневі події у Криму. Путін прагне розділити дві тематики міжнародного порядку денного. Перша - це Крим і друга - це Східна Європа", - зауважив французький вчений.

За його словами, російський лідер спробує розрізнити дві тематики, які для багатьох західних канцелярій сплелися в одну - Крим і Східна Європа. "Для нього Крим, це одне, а Східна Європа - це предмет переговорів. Ця тема залишається предметом перемовин, оскільки, він насправді "зламав зуби" на авантюрі у Східній Європі, у нього не вийшло того, чого він так хотів. Він абсолютно не прорахував ступінь опору з боку України, з боку української нації, яка піднялася духом після Революції Гідності", - додав професор Мельник.

На його переконання, дуже важливо, "щоб повернення Криму не було суто риторичним, так би мовити "дипломатичним туманом", а щоб це було реальною картою переговорів між Україною та західними партнерами".

Більше про можливий розвиток подальшої ситуації, про перспективи повернення Криму, про санкції проти Росії та логіку геополітичних процесів на короткотривалу перспективу у контексті російської агресії в Україні читайте в повній версії інтерв'ю Укрінформу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-