Розлом між Заходом і Росією: Штайнмайєр не виключає гонки озброєнь

Розлом між Заходом і Росією: Штайнмайєр не виключає гонки озброєнь

Укрінформ
Необхідно відновлювати діалог між Сходом і Заходом.

Про це заявив журналістам у Потсдамі, де проходить неформальна зустріч глав МЗС Організації з безпеки і співробітництва в Європі, німецький міністр Франк-Вальтер Штайнмайєр, передає власний кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Нам треба думати про те, як можна відновити довіру між Заходом і Сходом, насамперед, між Заходом і Росією, коли прірва стає все глибшою, коли ми все більше віддаляємося один від одного", - наголосив Штайнмайєр, торкнувшись тем, які обговорювалися в четвер в Потсдамі.

На його переконання, якщо зараз не говорити про існуючі проблеми, вони будуть лише зростати. Зокрема, можлива нова гонка озброєнь. "Нам потрібно в терміновому порядку обговорювати діалог між Заходом і Сходом, і тут тема контролю над озброєннями посяде велике місце в дискусіях", - сказав глава МЗС ФРН. Ця проблематика випала з поля зору в останні роки, але зараз, переконаний дипломат, пора повернути її на порядок денний. Він визнає, що ні в кого немає ілюзій, що можна знайти швидкі рішення, але всім зрозуміло, що односторонні дії не працюють для забезпечення безпеки.

Тема контролю над озброєннями в Європі більш предметно буде обговорюватися на формальній зустрічі глав МЗС ОБСЄ в Гамбурзі наприкінці року, і хоча до того часу "навряд чи можна буде підвести підсумки цієї дискусії", але, сподівається, Штайнмайєр, слід хоч трохи просунутися вперед.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-