31 серпня: найголовніше за день

31 серпня: найголовніше за день

Аналітика
Укрінформ
Порошенко запевняє, що Маріуполь надійно захищений. Лідер КНДР вкотре шокує світ жорстокістю. Донька Іслама Карімова пише, що її батько одужує

01.15

Поліція Миколаївщини знову «відзначилась». Цього разу бездіяльністю

Патрульні, які під час хуліганських подій в Миколаєві в ніч на 30 серпня проявили бездіяльність, будуть звільнені. Про це заявив начальник Департаменту патрульної поліції України Євген Жуков, передає прес-служба Нацполіціі.

"Ті екіпажі, які були присутні, саме "присутні", не вдаючись до жодних дій, окрім як збирання всього цього бруду на нашу адресу, на адресу Патрульної поліції всієї України, - будуть звільнені безповоротно разом з горе-командиром. По цій ситуації покарання понесуть усі причетні співробітники", - повідомив Жуков. Наразі триває службове розслідування.

«Укрінформ»: Нову поліцію в Миколаївський області продовжує «трусити». «Перегнувши» в Кривому Озері, патрульні цього разу відверто «недогнули» в самому Миколаєві. Вони стоїчно споглядала на витівки п’яного бидла, яке за інформацією волонтерів ще й займається контрабандою в Крим. Подібні стрибки з крайнощів в крайнощі свідчать лише про низький професійний рівень нової поліції. І не потрібно скаржитись. Усі знали, що дії патрульних жорстко контролюватиме громадськість.   

06.08

Перше вересня по-новому. Бажано без радянщини

Кожен навчальний заклад може самостійно обирати формат проведення свята Першого дзвоника. Про це повідомили у прес-службі КМДА.

"Ми прагнемо позбутися пережитків радянського минулого і дати можливість школам самостійно визначати формат свята Першого вересня, і це не обов’язково має бути лінійка", - зазначила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко. 

«Укрінформ»: Все вірно, досить жити за інструкціями. Шановні директори шкіл, давайте привчати дітей до щирих і небанальних дійств. Відкриття навчального року – чудова нагода для викладацького персоналу продемонструвати креатив та любов до власної професії. 

08.51

Нові страти в КНДР. Хто зупинить біснуватого Ина?

У Північній Кореї стратили віце-прем'єр-міністра, а ще двох високопосадовців відправили до сільських районів на "перевиховання". Про це повідомляє «Німецька хвиля».

За інформацією джерел, у КНДР не просто страчено, а розстріляно з зенітки віце-прем'єр-міністра з питань освіти Лі Йон Чжина. Що ж стосується високопосадовців, відправлених на "революційне виховання", то, як пише японське інформагентство Kyodo, ними є секретар Департаменту  об'єднаного фронту Кім Йон Чхоль, який опікувався відносинами з Південною Кореєю, а також секретар Департаменту пропаганди й агітації Чхве Хві.

Як відомо, після приходу Кім Чен Ина до влади у 2011 році у країні відбулась низка страт та кадрових чисток. Зокрема, у 2012 році стратили дядька Кім Чен Ина - Чан Сон Тхека, якого називали другою за впливовістю людиною в країні.

«Укрінформ»: В історії є безліч прикладів, коли наймогутніші тирани помирали ганебною та наглою смертю. Скажімо, «богоподібного» імператора Ефіопії Хайле Селассіє банально задушив в ліжку один з наближений військових. Щось подібне може трапитись і в КНДР, коли після чергового розстрілу із зенітної установки оточення Кім Чен Ина нарешті перейде межу страху. 

12.12

Карімов живий і одужує. Принаймні, так каже його донька

Донька президента Узбекистану Лола Карімова-Телляєва подякувала співвітчизникам за підтримку і побажання одужання її батькові. Про це вона написала у Інстаграмі.

«Я також хотіла скористатися цією нагодою і від усього серця подякувати всім за ваші добрі, щирі, світлі слова підтримки і побажання швидкого одужання нашому президентові», - написала донька Іслама Карімова.

Вона також висловила переконання, що «величезна сила добра, яка виходить із самої глибини ваших сердець», допомагає у зціленні лідера. Нагадаємо, 28 серпня 78-річного президента Карімова госпіталізували з крововиливом у мозок. Згодом агентство «Фергана» повідомило про смерть Карімова, однак  ряд ЗМІ цю інформацію спростував.

«Укрінформ»: Ось уже третю добу світ чекає офіційних новин про стан президента Узбекистану. Але їх немає. Натомість була інформація про його смерть і безліч коментарів щодо можливого наступника Карімова і можливих змін в цій середньоазіатській країні. Слова доньки це або квола спроба припинити спекуляції, або ж початок великої гри за владу в Узбекистані.

12.59

Нове перо. Обама йде у журналістику

Президента США Барака Обаму запросили стати редактором листопадового номера американського журналу Wired. Про це повідомляється на сайті видання, що спеціалізується на інформаційних технологіях.

«Ми хочемо показати, як сучасні технології можуть впливати на політичне керівництво. А хто ж може допомогти в дослідженні цього питання краще, ніж президент Обама?» - написав головний редактор журналу Скотт Дадіч.

Як зазначається, темою номера стане вплив IT-технологій на політику в майбутньому. Це буде перший випадок, коли запрошеним редактором журналу стане чинний президент.

«Укрінформ»: Гарний приклад для України. Давайте і ми запросимо президента «поредагувати» суспільно-політичним тижневиком, а прем’єра – хоча б вичитати коректурою економічний портал. Нашій владі буде корисно дізнатися про оцінки власної роботи. А може хтось і про зміну професії задумається...  

14.17

Тука проти референдуму щодо Донбасу: це зрада

Категоричне заперечення референдуму щодо долі Донбасу висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Георгій Тука. Про це він написав у Facebook.

На його думку, ідея про проведення референдуму є сама по собі зрадницькою щодо громадян, які обороняють країну на Сході України. 

"Я особисто таку позицію сприймаю як зрадницьку. Зрадницьку по відношенню до держави Україна, зрадницьку по відношенню до тих її громадян, які не займаються політикою, а, зі зброєю в руках, боронять державу. Саме державу, а не Уряд, не Президента, не Верховну Раду", - зазначив Тука.  

 «Укрінформ»: Дивно, що питання референдуму й досі викликає дискусії. Наша влада зобов’язана покласти край цим ідеям. Лише чітка і послідовна позиція щодо повернення окупованих територій. І ніяких референдумів. Он у Великобританії вже провели один такий і тепер не знають як повернути час назад.

15.40

Фотофакти проти крадіїв. Як нам пропонують контролювати чиновників

Експеримент з фотофіксації стану доріг в одній з областей виявив спроби окремих чиновників нажитися на ремонті доріг. Про це заявив в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України Євген Барах, повідомив кореспондент Укрінформу.

"Що ми насправді отримали з експерименту: що з квадратури 15 тисяч метрів квадратних ми підтвердили фактичне виконання десь близько 6,5 тисяч. Все решта було відсутнім. У зв'язку з цим всі підготовлені матеріали будуть передані в компетентні органи, щоб цим займались уже інші інстанції", - сказав Барах.

Він запропонував поширити цей експеримент на всі області, аби за допомогою фотофіксації звіряти заявлений обсяг виконання робіт із фактичним.

«Укрінформ»: Українці вирішили брати у власні руки боротьбу з відкатами при будівництві доріг. Фотозвіт про стан доріг після ніби то ремонту – це все добре. Тепер хочеться отримати гарантії від правоохоронців, що ця робота не мине даремно.

16.33

Порошенко в Маріуполі обіцяє, що місто є кому захистити

Президент України Петро Порошенко заявив, що Збройні Сили і Національна гвардія робили і роблять усе можливе, щоб захистити Маріуполь від «руського міра». Про це він заявив під час відкриття Центру надання адміністративних послуг у Маріуполі, повідомив кореспондент Укрінформу.

Порошенко нагадав, як одразу після президентських виборів 2014 року приїхав до Маріуполя і пообіцяв не віддати місто на «наругу «руському міру». «Саме тому сюди було передислокована 36-а бригада морської піхоти. Тут поруч стоїть 56-а моторизована бригада, стоять позиції 79-ї бригади високомобільних десантних військ», - підкреслив Порошенко.

Водночас він наголосив, що без підтримки місцевих мешканців неможливо б було захистити місто від окупантів.

«Укрінформ»: Дуже вчасна заява президента. Як власне і взагалі його візит до Маріуполя. Слова Порошенка про кількісний склад наших військ в Маріуполі особливо важливі після того, як місто залишив спецпідрозділ «Азов». Тоді поповзли чутки ледве не про здачу Маріуполя бойовикам. 

Святослав Василик

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-