Уряд збільшив бюджет Пенсійного фонду

Уряд збільшив бюджет Пенсійного фонду

Оновлено
Укрінформ
У зв`язку зі збільшенням прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати в країні уряд затвердив зміни до бюджету Пенсійного фонду України на 2016 рік.

Відповідна постанова ухвалена на засіданні Кабінету Міністрів 31 серпня, повідомляє Міністерство соціальної політики України.

"Прийнята постанова Кабінету Міністрів України сприятиме забезпеченню своєчасної та в повному обсязі виплати пенсій і грошової допомоги, реалізації законодавчих актів щодо покращення пенсійного забезпечення громадян та організації роботи пенсійної системи", - зазначається у повідомленні.

Зокрема, зміни внесені на виконання закону України № 1384-VIII, згідно з яким прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, підвищується з 1130 до 1247 грн, а мінімальна заробітна плата – з 1450 до 1600 грн, а також розпорядження Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2016 р. № 330-р „Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству соціальної політики на 2016 рік”, згідно з яким надходження за бюджетною програмою КПКВК 2506080 зменшено на 61 млн 175,7 тис. гривень. Крім того, згідно з постановою Кабінету Міністрів „Про внесення змін до бюджету Пенсійного фонду України на 2016 рік” у надходженнях і видатках бюджету Пенсійного фонду України враховано 1,4 млн грн, передбачених Міністерству соціальної політики за бюджетною програмою КПКВК 2501590 „Компенсація роботодавцю частини фактичних витрат, пов’язаних зі сплатою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-