ГПУ завершила розслідування справи Лавриновича і Кº

ГПУ завершила розслідування справи Лавриновича і Кº

Укрінформ
Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури завершив розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича.

Про це інформує прес-служба відомства.

"Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури завершив розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича, його заступника та директора Департаменту планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності – головного бухгалтера Міністерства юстиції України у вчиненні розтрати бюджетних коштів на загальну суму 8,5 млн грн (на той час $1,1 млн) через безпідставну та незаконну закупівлю Міністерством юстиції  послуг юридичної фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLР and Affiliates (США) під виглядом необхідності отримання правової допомоги при підготовці до розгляду справи "Тимошенко проти України" в Європейському суді з прав людини, а фактично з метою приховування фактів злочинного порушення законодавства під час судового розгляду справи Ю.Тимошенко, за ознаками злочинів передбачених ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що наразі підозрюваним та їхнім захисникам оголошено про закінчення досудового розслідування та відповідно до вимог ст. 290 КПК України, відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення, яке на теперішній час триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-