Порошенко прийняв вірчі грамоти ще у трьох послів

Порошенко прийняв вірчі грамоти ще у трьох послів

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів Румунії, Бразилії та Єгипту.

Про це повідомляє офіційний сайт глави держави.

Зокрема, у розмові з румунським послом Крістіаном-Леоном Цуркану Президент відзначив високу динаміку двостороннього діалогу, яка склалася за останні роки.

Глава Української держави висловив сподівання, що Бухарест і надалі сприятиме поглибленню взаємодії України з ЄС і НАТО, а також закликав румунську сторону розпочати діалог щодо запровадження спільного контролю на українсько-румунському кордоні. «Це стане інструментом для боротьби з корупцією. Прискорення процедури перетину кордону, продемонструє довіру та дружбу між нашими націями», - наголосив він.

Порошенко зазначив, що очікує на візит Президента Румунії Клауса Йоханніса до України в 2017 році.

Разом із послом Єгипту Хоссамом Ельдін М. Алі глава держави обговорив важливість активізації політичного діалогу та поглиблення торговельно-економічного співробітництва. Співрозмовники підтвердили зацікавленість у проведенні до кінця року сьомого засідання Міжурядової спільної комісії з економічного та науково-технічного співробітництва між Україною та Арабською Республікою Єгипет.

ФОТОГАЛЕРЕЯ (9 фото):

Фото: Михайло Марків, Укрінформ.

Порошенко також поновив запрошення Президентові Єгипту здійснити візит в Україну у зручний для нього час.

Водночас під час зустрічі з послом Бразилії Освалдо Біато Жуніором глава держави відзначив важливість поновлення двостороннього регулярного політичного діалогу та ділових контактів на всіх рівнях.

Порошенко також наголосив на необхідності прискорення організації засідання Міжурядової комісії з економічної співпраці. У цьому контексті він відзначив потенціал співпраці в аграрному секторі, у фармацевтиці, ядерній енергетиці, науково-технологічній та військово-технічній галузях.

Нагадаємо, сьогодні Президент прийняв вірчі грамоти у посла США Марі Йованович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-