Новий посол США розповіла Порошенку про свої пріоритети у роботі

Новий посол США розповіла Порошенку про свої пріоритети у роботі

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у посла США Марі Йованович. 

Про це повідомляє офіційний сайт Глави держави. 

"Порошенко привітав Марі Йованович із початком діяльності на посаді Посла США в Україні, зазначивши, що розраховує на її попередній досвід роботи в Києві у 2001-2005 роках", - йдеться у повідомленні.

Глава держави висловив вдячність американській стороні за політичну, фінансову та військово-технічну підтримку в боротьбі України проти російської агресії. "Розраховуємо на продовження ефективної співпраці", - зазначив Порошенко. 

У свою чергу, Марі Йованович повідомила, що планує зосередити свою роботу на тому, щоб ця підтримка зберігалася і посилювалася в майбутньому. «За останні два роки Україна зробила значний прогрес. І зараз маємо великі можливості для продовження розпочатих змін. США є надійним другом та підтримує Україну і реформи, які проводяться», - зазначила вона.

Окрему увагу було приділено небезпечному розвитку ситуації на Донбасі та каральним діям Росії в окупованому Криму.

Як відомо, в середині липня Сенат США затвердив призначення дипломата Марі Йованович новим послом Сполучених Штатів Америки в Україні замість Джеффрі Пайєтта.

Йованович з серпня 2001 року по червень 2004 року працювала заступником американського посла та була тимчасовим повіреним в Україні. Після того працювала послом США в Киргизстані та Вірменії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-