Гройсман закликав Європу пришвидшити безвіз

Гройсман закликав Європу пришвидшити безвіз

Фото
Укрінформ
Запровадження безвізового режиму для громадян України є першочерговим на порядку денному взаємодії Україна-ЄС.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на зустрічі з головою Представництва Європейського Союзу в Україні Яном Томбінським напередодні закінчення його дипломатичної місії в Україні, повідомляє Урядовий портал.

"Обговорюючи першочергові питання порядку денного взаємодії Україна-ЄС, Прем'єр-міністр підкреслив пріоритетність запровадження режиму безвізових поїздок для громадян України. Голова уряду закликав європейську сторону до якнайшвидшого завершення відповідних процедур щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для українців", - йдеться у повідомленні.

Гройсман також наголосив на необхідності завершення найближчим часом процесу ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Окремо Прем'єр-міністр висловився за необхідність надання ЄС додаткових торговельних преференцій для України, що дасть можливість успішно забезпечити реалізацію торговельної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. У цьому контексті Гройсман зазначив, що "розширення доступу українських товарів до ринку ЄС матиме відчутний позитивний вплив як на економіку України, так і на український бізнес".

Прем'єр-міністр подякував голові Представництва ЄС за "відповідальну місію", співпрацю та підтримку у непрості для країни часи, а також побажав йому успіхів на новій дипломатичній посаді.

Фото: Анастасія Сироткіна, Укрінформ.

"Точно знаю, що в особі Яна Томбінського Україна має великого друга, і переконаний у тому, що Ян Томбінський в особі українців має теж добрих друзів, партнерів. Переконаний, що наступний посол продовжить те, що було започатковано, і ми зможемо поглиблювати нашу співпрацю", - зазначив Гройсман.  

У свою чергу голова Представництва ЄС запевнив у підтримці України з боку ЄС, зокрема в умовах агресії та загрози її територіальній цілісності. "Ми з європейського боку бачимо український бій як більш універсальний бій, бо це бій за свободу, демократію, суверенність не лише України. Я впевнений, що європейський шлях, який Україна обрала, посилить суверенність Української держави", - зазначив Томбінський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-