Порошенко вказав дипломатам на прецедент, що дозволить отримати зброю

Порошенко вказав дипломатам на прецедент, що дозволить отримати зброю

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко наголосив на важливості ролі українських дипломатів у підвищенні обороноздатності України  та закликав їх працювати для ухвалення позитивних рішень ЄС у цьому напрямку.

Про це Порошенко  сказав, виступаючи на ХІІ нараді керівників закордонних дипломатичних установ України, в якій також взяв участь Президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє  кореспондент Укрінформу.

"Наші партнери мають зрозуміти, що інвестиції в оборону України  - це інвестиції в безпеку та  оборону об'єднаної демократичної Європи. В серпні 2014 року Рада ЄС дала згоду на надання державами-членами зброї країні, яка потерпає від агресії, а саме Іраку для боротьби проти "Ісламської держави". Прецедент існує... очікую на  креативність та ініціативність посла при ЄС та послів у європейських країнах у забезпеченні схвалення позитивних  для  України відповідних рішень", - сказав Президент.

Він наголосив, що дуже важливим завданням дипломатії в захисті територіальної цілісності України є сприяння зміцненню її оброноздатності.

 "Левова частина того, що ви сьогодні бачили на параді - продукти українського обронного комплексу. Ми маємо зробити максимум можливого для того, щоб ... збільшити ту допомогу, яку ми отримуємо від наших міжнародних партнерів", - сказав Порошенко.

Президент зауважив, що стратегічне значення в цьому контексті має досягнення Україною взаємосумісності з кранами Північноатлантичного Альянсу і реформа української армії за найкращими євроатлантичними стандартами.

"Саме в поглибленні взаємодії з НАТО ми бачимо довгострокові гарантії нашої Незалежності", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-