Порошенко похвалив Клімкіна за роботу і додав нової

Порошенко похвалив Клімкіна за роботу і додав нової

Укрінформ
Президент Петро Порошенко в цілому позитивно оцінює діяльність Міністерства закордонних справ, міністра та більшості закордонних установ у часи військової агресії Росії проти України.

Про це він заявив, виступаючи у середу на ХІІ Нараді керівників закордонних дипломатичних установ України, участь у якій бере також президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У цілому хочу наголосити, що я задоволений тим, як Міністерство закордонних справ на чолі з міністром і більшість закордонних дипломатичних установ спрацювали в цей драматичний для країни період», - сказав Порошенко.

Він нагадав, що дипломати стали фактично першим фронтом у боротьбі проти гібридної російської агресії і протягом цих більше, ніж двох років, не лише втримали, а й значно розширили підтримку України у світі.

Водночас Президент наголосив, що в нинішній ситуації висуває до дипломатів «особливі вимоги».

«Наші посольства в нинішніх умовах -  це передові бойові підрозділи, вони так само захищають незалежність і територіальну цілісність, як кожен військовий захищає зараз її на фронті. Хоча замість зброї у наших дипломатів - мистецтво переконувати, вести переговори й аргументовано відстоювати позиції України», - додав Глава Української держави.

Фото: @YelchenkoUN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-