Загроза ескалації на Донбасі досі велика - Порошенко

Загроза ескалації на Донбасі досі велика - Порошенко

Укрінформ
Загроза ескалації військового конфлікту з боку Росії залишається дуже високою.

Про це заявив у середу Президент Петро Порошенко, виступаючи на ХІІ Нараді керівників закордонних дипломатичних установ України, в якій також бере участь Президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє  кореспондент Укрінформу.

«Наразі слова і дії нашого сусіда (РФ - Ред.) такі ж протилежні, як день і ніч. Хочу наголосити на тому, що загроза ескалації конфлікту залишається, на жаль, дуже високою», - сказав Порошенко.

За його словами, у ході так званої підготовки Росії до навчань «Кавказ-2016» РФ зосереджує свої війська та будує нові військові бази на кордоні з Україною.

Крім того, він наголосив, що тимчасово окупований Крим взагалі перетворився на «суцільну військову базу», а зараз ще й ведуться розмови про розміщення там ядерної зброї.«Наголошую - Кремль свідомо ігнорує Мінські домовленості, які є ключовими для врегулювання ситуації на Донбасі та міжнародно визнаним алгоритмом українського суверенітету над окупованими територіями», - зауважив Президент.

У цьому контексті він закликав міжнародних партнерів тиснути на Росію доти, доки вона не імплементує Мінські угоди в повному обсязі, не передасть під контроль кордон, не забере окупаційні сили й не поверне Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-