Парубій розповів, про що його питали в ГПУ

Парубій розповів, про що його питали в ГПУ

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій надав слідчим Генеральної прокуратури більш детальні свідчення щодо організації життя протестувальників на Майдані та діяльності Самооборони під час Революції Гідності.

Про це він розповів журналістам за результатами допиту в ГПУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Фактично, говорив не так про якісь нові етапи, як про більш детальніший опис самого життя Майдану, самої структури Самооборони, самої системи прийняття рішень, тобто слідчі намагалися глибше зрозуміти логіку процесів, які були на Майдані», - сказав спікер.

За його словами, слідчі запитували про всю історію Майдану із самого початку, його структуру, Самооборону, управління.

«Мені довелося розповідати про те, як створювалася Самооборона, про кожну сотню, як відбувалося управління Самообороною, як будувалося наметове містечко, Штаб національного порятунку, Рада Майдану. Фактично, від першого до останнього дня подетальна розповідь про головні віхові події, а також і деталізація тих чи інших подій», - зауважив Парубій.

При цьому Голова ВР зазначив, що особливий акцент робив на аргументах щодо присутності сліду російських спецслужб.

«На моє глибоке переконання - я не є слідчий, не юрист, - але ж той слід був присутній і відчувався впродовж усього Майдану. На тому я давав особливий наголос», - підкреслив він.

Водночас спікер додав, що був уже на чотирьох допитах у прокуратурі, й зазначив, що незабаром знову прийде давати свідчення по подіях часів перебування на посаді Секретаря РНБО.

«Наступною буде вже розповідь про період РНБО, про Луганськ - якщо Ви знаєте, я 10 днів одразу після захоплення Служби безпеки (будинку Луганського управління СБУ. - Ред.) був у Луганську і вів переговори про звільнення адміністративних будівель. Слідчий по цій справі теж попросив найближчим часом, щоб я міг дати такі ж самі детальні свідчення про події в АТО і про події на окупованих територіях», - відзначив Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-