Дуда буде в Києві вже сьогодні

Дуда буде в Києві вже сьогодні

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда сьогодні, 23 серпня, приїде до Києва на святкування 25-річчя незалежності України.

Про це повідомляє Польське радіо

"Президент Польщі Анджей Дуда до Києва вилітає сьогодні, 23 серпня, після обіду", - йдеться у повідомленні.

Він візьме участь в урочистостях з нагоди 25-річчя Незалежності України у Києві. 

За словами міністра в Канцелярії президента Польщі Кшиштофа Щерського, Дуда обговорюватиме з Президентом України Петром Порошенко шляхи стабілізації в регіоні. 

«Президент Анджей Дуда буде одним із головних закордонних гостей тих урочистостей у ранзі глави держави», – сказав Щерський. Він додав, що це підкреслює значення польсько-українських взаємин.

Як повідомлялося раніше, президенти Польщі та України планують підписати спільну декларацію на тему 25-річчя польсько-українських відносин. 

Як додав Щерський, у її тексті мова йтиме про «велику роль Польщі у процесах трансформації в Україні, її участь у ключових подіях найновішої історії України».

У декларації буде зафіксована також спільна позиція щодо сучасних викликів для політики в регіоні та польсько-українських відносин. 

Двосторонні перемовини Дуди і Порошенка стосуватимуться поточних питань – «миру в Україні, перспектив стабілізації усього регіону, відносин Польща-Україна, відносин Євросоюз-Україна, у тому числі в контексті останніх рішень саміту НАТО, що підтвердив спільну союзну турботу про безпеку на Сході», поінформував Щерський.

Президент Польщі також виступить на щорічній нараді послів України і вручить пам'ятний хрест єпископу-ординарію Луцької єпархії Римо-Католицької церкви Віталію Скомаровському.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-