Президент: Український прапор має знову майоріти над Донецьком, Луганськом і Кримом

Президент: Український прапор має знову майоріти над Донецьком, Луганськом і Кримом

Укрінформ
Український прапор знову має майоріти над нині окупованими частиною території Донбасу та Кримом.

Про це сказав Президент Петро Порошенко під час церемонії підняття українського Державного Прапора, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Надзвичайно складне завдання для нас - зробити так, щоб наш прапор знову з'явився над Донецьком та Луганськом, над Сімферополем та Севастополем», - сказав Порошенко.

Президент нагадав, як мешканка окупованого Луганська у день народження Тараса Шевченка, попри реальну загрозу своєму життю, прийшла до пам'ятника поету з синьо-жовтим прапором, а патріоти України 18 березня цього року розгорнули український прапор на узбережжі Криму.

«Згадаю й мужній вчинок українського воїна, хоча і не можу назвати імені, бо він розвідник. Завдяки йому на початку липня наш стяг замайорів над окупованим об'єктом біля Мар'їнки, під обстрілами окупантів. Раніше бійцями Сил спеціальних операцій Збройних сил України був піднятий наш прапор над селищем Зайцеве на околиці Горлівки», - зазначив глава держави.

«Це все кроки до повернення нашого українського прапора на Донбас. Це кроки до повернення прапора в Крим», - підкреслив Президент та назвав символічним те, що Олег Верняєв, донеччанин родом, своїм олімпійським золотом прославляє Україну, наш прапор і наш гімн у далекому Ріо-де-Жанейро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-