РФ готує чергові військові навчання біля кордону України - Турчинов

РФ готує чергові військові навчання біля кордону України - Турчинов

Укрінформ
Найближчим часом розпочнуться чергові масштабні військові навчання Російської Федерації біля кордону України.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив під час зустрічі з міністром оборони Естонської Республіки паном Ханнесом Хансо, повідомляє прес-служба РНБО.

"Співрозмовники обговорили поточну ситуацію в Україні та питання двосторонньої військово-технічної співпраці. За словами О.Турчинова, жодного дня з початку дії Мінських угод не минуло без провокацій та обстрілів з боку російсько-терористичних угрупувань", - йдеться в повідомленні.

Співрозмовники були одностайні у думці, що до повного звільнення території України є неприпустимим скасування санкцій проти Росії. На їх переконання, важливо також активізувати військово-технічну співпрацю між Україною та країнами Європи.

Турчинов та Хансо обговорили реформи сектору безпеки і оборони України та досвід Естонії у цій сфері.

Сторони приділили значну увагу питанню співпраці у сфері кібербезпеки, що, за словами міністра оборони Естонії, надзвичайно актуально, "адже в Таллінні розташована штаб-квартира НАТО з питань кібербезпеки".

"Ми прийняли Стратегію кібербезпеки і створили Національний координаційний центр кібербезпеки. Ця проблема для нас надзвичайно чутлива, тому що кібернетична агресія є складовою гібридної війни, яку веде РФ проти України", - зазначив Турчинов.

Хансо запевнив секретаря РНБО України у підтримці з боку уряду та народу Естонії.

"Ми завжди під час зустрічей з партнерами з НАТО та ЄС підтримуємо позицію України", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-