Ветеранський велопробіг дістався Житомира

Ветеранський велопробіг дістався Житомира

Укрінформ
Учасники ветеранського велопробігу до 25-річчя Незалежності України дісталися Житомира, подолавши 800 км за сім днів. Тиждень тому вони виїхали з Ужгорода, а на День Незалежності планують фінішувати у Києві.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів ініціатор велопробігу Іван Балашов.

«Мета велопробігу – це підтримка ветеранів, передусім ветеранів бойових дій. Ми стартували 16 серпня в Ужгороді, а фінішуємо на День Незалежності у Києві, біля пам’ятника воїнам-афганцям. За картою ми маємо подолати відстань у 830 км, але 800 із них ми вже проїхали, оскільки у містах відвідуємо пам’ятники «афганцям» і могили учасників АТО. Загалом, я думаю, близько тисячі кілометрів у нас буде. У нашій команді – троє велосипедистів, із яких двоє афганців і один депутат Мукачівської міської ради», – сказав Балашов.

У Житомирі учасники велопробігу зустрілися з бійцями АТО, а також із представниками обласної та міської організацій ветеранів афганської війни. Крім того, вони поклали квіти до пам’ятника «Чорний тюльпан» і до могил загиблих учасників АТО на Смолянському міському кладовищі.

Від Всеукраїнської асоціації ветеранів Афганістану учасників велопробігу у Житомирі нагородили медалями «За єдність України» з нагоди 25-річчя Незалежності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-