Українці мають право на дуже високу самооцінку - Порошенко

Українці мають право на дуже високу самооцінку - Порошенко

Укрінформ
Українці мають право на дуже високу самооцінку, бо Україна вже два роки протистоїть дуже могутній ворожій силі.

Про це у понеділок під час виступу на церемонії вручення державних нагород з нагоди Дня Незалежності заявив Президент Петро Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Кожного разу наприкінці літа ми згадуємо події серпня 1991 року, але зазвичай при цьому забувається, що буквально за лічені дні після проголошення Акта про незалежність до Києва одразу примчала російська делегація по Крим і по Донбас. Я думаю, що це навіть не всім відомо. Тож ми маємо тверде право на дуже високу самооцінку - наша держава витримала напад ворожої сили, яка простягається на одну шосту суходолу, яка на армію витрачає в 20 разів більше, ніж це можемо дозволити собі ми", - сказав Порошенко.

Він додав, що Україною пройшли всі катки історії, на ній відпрацьовані всі види випробувань, і вона загартована "найвищим гартом, який в умовах сучасного світу не має ціни".

Президент зазначив, що у переддень 25-річчя Незалежності ми передусім згадуємо і дякуємо учасникам національно-визвольних змагань, українському воїнству попередніх часів і нашим воїнам-героям сьогоднішнього дня, які боронять Україну зі зброєю в руках.

"Ми, українці, миролюбний народ, який відкритий для світу і гостинний, але коли йдеться про захист своєї держави, ми є народ-воїн, народ, готовий і здатний, у що вороги не вірили, об'єднатися і стати єдиним цілим, коли ми захищаємо рідну землю", - наголосив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-