В Іраку стратили одразу 36 осіб за зв'язок з масовим убивством ІДІЛ

В Іраку стратили одразу 36 осіб за зв'язок з масовим убивством ІДІЛ

Укрінформ
Сьогодні в Іраку було виконано смертний вирок 36 осіб, визнаних винними у масовій страті солдатів, яку влаштувала два роки тому "Ісламська держава". Тоді поблизу міста Тікріт були вбиті 1700 осіб.

Про це повідомляє DW.

"В Іраку в неділю, 21 серпня, було страчено через повішення 36 осіб, засуджених за масове вбивство близько 1700 військових призовників, яке здійснили у 2014 році джихадисти угруповання "Ісламська держава" та їхні союзники поблизу міста Тікріт", - йдеться у повідомленні.

Масова страта відбулась у центральній в'язниці міста Насирія, повідомляє AFP з посиланням на речника офісу губернатора іракської провінції Ді-Кар. Губернатор провінції Ягья ан-Нассері, міністр юстиції Хайдер аз-Замілі, а також родичі вбитих у 2014 році солдатів були присутніми при страті. За повідомленням речника, близько тижня тому страта була погоджена президентом Іраку Фуадом Масумом.

Згідно з даними міжнародної правозахисної організації Amnesty International, ще до цього кількість страчених в Іраку за нинішній рік перевищила 100 осіб. Правозахисники критикують владу країни за систематичні страти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-