У ГУР не виключають, що Кремль готує нову військову операцію

У ГУР не виключають, що Кремль готує нову військову операцію

Укрінформ
У Росії на вищі командні посади у Південному та Західному військових округах ЗС РФ указом президента Володимира Путіна призначено одразу трьох генералів, що воювали на Донбасі.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"Підтверджено призначення на вищі командні посади у Південному (Ростов-на-Дону) та Західному (Санкт-Петербург) військових округах ЗС РФ генералів, які володіють обстановкою в театрі військових дій та мають досвід бойових дій на території України, що є черговим підтвердженням збереження агресивної політики РФ у відношенні до нашої держави на тривалу перспективу та, не виключено, підготовку до проведення військової операції проти України, тривалість та інтенсивність якої визначатиметься В.Путіним залежно від реакції міжнародної спільноти", - йдеться в повідомленні.

ГУР також уточнює імена, біографічні дані та посади призначенців. Перший з них - генерал-лейтенант А. Гурульов обійняв посаду  заступника командувача Південного ВО ЗС РФ. Гурульов брав безпосередню участь у злочинній діяльності на території України у 2014 - 2015 рр.

"Указом президента РФ В.Путіна призначено на посади: заступника командувача Південного ВО ЗС РФ - генерал-лейтенанта А. Гурульова), який до цього обіймав посаду командувача 58 Армії (Владикавказ) Південного ВО. Стислі біографічні дані: народився 16 жовтня 1967 року у Москві. Освіта: Московське вище загальновійськове командне училище (1988р.), Загальновійськова академія ЗС РФ (1997р.), Військова академія ГШ ЗС РФ (2010р.). У 2014-2015 рр. обіймав посаду командувача 12 командування резерву Південного ВО (на теперішній час - Центр територіальних військ)", - зазначається в повідомленні.

Стосовно другого в ГУР зазначають, що на вищу посаду у Південному військовому окрузі ЗС РФ призначено генерал-майора С.Кузовлєва, який був командувачем 2 АК (Луганськ, Україна) Центру територіальних військ Південного ВО ЗС РФ (осінь 2014р. - зима 2015р.). 

"...командувачем 58 армією (Владикавказ) Південного ВО ЗС РФ - генерал-майора С.Кузовлєва, який до цього обіймав посаду командувача 20 Армії (Воронеж) Західного ВО. Стислі біографічні дані: народився 7 січня 1967 року у м. Мічурінське Тамбовської обл. Освіта: Рязанське вище повітрянодесантне командне училище (1990р.), Військова академія ГШ ЗС РФ (2010р.). У 2014-2015 рр. обіймав посаду командувача 2 АК Центру територіальних військ Південного ВО", - зазначають у ГУР.  

За інформацією ГУР, третій призначенець - генерал-майор Є.Нікіфоров, який був командувачем 2 АК (Луганськ, Україна) Центру територіальних військ Південного ВО ЗС РФ (весна 2015 р. - липень 2016 р.).  

"...командувачем 20 армією (Воронеж) Західного ВО ЗС РФ - генерал-майора Є.Нікіфорова, який нещодавно повернувся з посади командувача 2 армійським корпусом (Луганськ) Центру територіальних військ (Новочеркаськ) на попередню посаду заступника командувача 58 Армії Південного ВО ЗС РФ. Стислі біографічні дані: Народився 1970 року. Освіта: Коломенське вище артилерійське училище (1991р.), Загальновійськова академія ЗС РФ (2005р.), Військова академія ГШ ЗС РФ (2012р.)", - інформує ГУР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-