Новіков про

Новіков про "видворення" зі "Що?Де?Коли?": З пріоритетами я давно визначився

Укрінформ
Російський адвокат Ілля Новіков заявив, що не має претензій до керівника програми «Що? Де? Коли?» через відсторонення його від ефіру.

Про це Новіков написав у блозі на "Ехо Москви".

«Після інтерв'ю Бориса Крюка МК вже піднялася якась кампанія на підтримку мене та засудження його. У мене до Бориса немає жодних претензій, і я не розумію, чому вони мають бути в інших. Я прекрасно розумів, коли приймав у липні 2014 захист Савченко, що це може принести неприємності "Що?Де?Коли?", що виходить на Першому каналі. Перше, що я зробив, підписавши угоду про захист - подзвонив продюсерам і сказав, що розумію їхні труднощі і в будь-який момент піду», - пояснив адвокат.

За його словами, станом на весну 2016, коли процес Савченко вийшов на фінішну пряму, робити вигляд, що все це не має відношення до політики, стало вже неможливо.

«Мої адвокатські обов'язки, як я їх розумію, не дозволяли зменшити обороти, в тому числі у коментарях пресі. Я тоді кожен день говорив у інтерв'ю, що мета моєї роботи - допомогти Україні організувати тиск на Путіна, а для цього потрібно показати, що він і його підлеглі убого брешуть», - заявив Новіков.

Він зазначив, що Борис Крюк попереджав: чим більше такої риторики, тим складніше відстоювати Новікова і що слід визначитися з пріоритетами.

«Але я з ними давно визначився. Моя адвокатська робота і конкретно на той момент справа Савченко для мене важливіша за все. Публічно говорити людям на кшталт речника МЗС Захарової або спікера СКР Маркіна, що вважаєш їх блядями - теж важливо. У моральному вимірі (ну і ще бонусом моє збочене почуття гумору - тішить їхня реакція і реакція інших таких же). Грати у телевікторину менш важливо», - підсумував Ілля Новіков.

Адвокат зазначив, що команда повинна була грати у весняній серії у березні 2016, але вони відмовилися сідати за стіл без нього.

«Це мене дуже зворушило. Дякую, Олесь, Юля, Гюнель, Гриша і Стас. Борису варто було б знайти спосіб повернути їх якнайшвидше», - повідомив він.

Як повідомлялося, керівник популярної програми російського «Першого каналу» «Що? Де? Коли?» Борис Крюк сказав, що Новіков більше не зможе бути присутнім у його телеефірі через те, що він захищав Надію Савченко.

У той же день російському адвокату Марку Фейгіну, який також захищав Надію Савченко, обмежили виїзд з країни через, нібито, несвоєчасно сплачені автоштрафи на суму до 5,5 тис. рублів.

Фейгін переконаний, що рішення про вигнання з ефіру програми «Що? Де? Коли?» адвоката Іллі Новікова приймалося на самому верху – в Адміністрації президента РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-