Холодницький доручив підготувати всі документи щодо інциденту між ГПУ і НАБУ

Холодницький доручив підготувати всі документи щодо інциденту між ГПУ і НАБУ

Укрінформ
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький доручив прокурорам-процесуальним керівникам та детективам НАБУ підготувати всі кримінальні провадження щодо інциденту між співробітниками ГПУ і НАБУ.

Про це Холодницький повідомив у четвер у Фейсбуці.

"Сьогодні під час спільного брифінгу генерального прокурора України та директора Національного антикорупційного бюро України поінформовано суспільство, що досудове розслідування інциденту від 12 серпня між працівниками Генпрокуратури та НАБ України буде доручено Головному слідчому управлінню Служби безпеки України. Уже дав вказівку прокурорам - процесуальним керівникам та детективам НАБ України підготувати усі кримінальні провадження, розпочаті за подіями минулої п'ятниці, для направлення їх генеральному прокуророві України з метою вирішення питання про доручення проведення досудового слідства іншому органу досудового розслідування", - написав він.

Холодницький висловив сподівання, що досудове слідство співробітники СБУ проведуть у розумні строки, а діям всіх учасників інциденту 12 серпня буде надано належну правову оцінку.

Вні наголосив, що для забезпечення неупередженості слідства за його ініціативою до складу групи прокурорів - процесуальних керівників запропоновано включити прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Сподіваюсь, що усі правоохоронні органи зробили відповідні висновки на майбутнє, адже неухильне дотримання вимог Закону, в тому числі Кримінального процесуального кодексу України, є запорукою побудови правової держави. Усі попередні події, в тому числі 5 та 12 серпня, є прикрим непорозумінням, тому маю надію на конструктивну спільну роботу між ГПУ, НАБУ та іншими правоохоронними органами, а вказану ситуацію вважаю вичерпаною", - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, 12 серпня начальник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк заявив про побиття спецпризначенцями НАБУ 3 співробітників прокуратури у Києві.

Водночас, директор НАБУ Артем Ситник заявив, що ГПУ затримала двох "технічних" працівників НАБУ, які проводили негласні слідчі дії.

За його словами, співробітників НАБУ тримали в кабінетах і у підвалі Генпрокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-