Луценко: Я не хочу жити в країні, де начальника департаменту ГПУ ставлять на коліна і б'ють

Луценко: Я не хочу жити в країні, де начальника департаменту ГПУ ставлять на коліна і б'ють

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про факт побиття співробітниками НАБУ директора департаменту ГПУ під час конфлікту, який відбувся між працівниками правоохоронних органів 12 серпня в Києві.

Про це він заявив у четвер на спільному брифінгу з директором Національного антикорупційного агентства України Артемом Ситником в Укрінформі.

"Застосування фізичної сили до прокурорів: перепрошую, я не хочу жити в країні, в якій начальника департаменту ГПУ озброєні люди ставлять на коліна і б'ють, - це не правильно", - сказав він.

Водночас Луценко зазначив, що він так само засуджує дії працівників ГПУ, в яких вбачається підозра в застосуванні катування до працівників інших правоохоронних підрозділів.

"Я нормальна людина, яка прийшла забезпечити, в першу чергу, законність дій працівників ГПУ і своїх колег по правоохоронній діяльності", - наголосив він.

Луценко підкреслив, що об'єктивне слідство СБУ щодо конфлікту між працівниками НАБУ і ГПУ "дуже важливе", щоб подібні інциденти більше не повторювались.

Як повідомлялося, 12 серпня начальник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк заявив про побиття спецпризначенцями НАБУ 3 співробітників прокуратури у Києві.

Водночас, директор НАБУ Артем Ситник заявив, що ГПУ затримала двох "технічних" працівників НАБУ, які проводили негласні слідчі дії.

За його словами, співробітників НАБУ тримали в кабінетах і у підвалі Генпрокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-