Порошенко, Меркель та Олланд - за переговори у

Порошенко, Меркель та Олланд - за переговори у "нормандському форматі"

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Франції Франсуа Олландом та федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

"Глава Української держави висловив глибоку стурбованість у зв’язку з нещодавньою провокацією Російської Федерації у тимчасово окупованій нею українській Автономній Республіці Крим, що призвело до різкого загострення безпекової ситуації", - йдеться у повідомленні.

За словами Порошенка, звинувачення України з боку Кремля у начебто здійсненні диверсійної діяльності на півострові покликані, серед іншого, дискредитувати Україну в очах міжнародних партнерів.

"Особливе занепокоєння викликає той факт, що російська сторона використала зазначену провокацію як привід для торпедування роботи у рамках нормандського формату та процесу імплементації Мінських домовленостей", - зазначили у прес-службі.

У свою чергу Меркель та Олланд наголосили: невизнання тимчасової окупації Криму є їхньою незмінною позицією, яку вони не піддають жодним сумнівам.

Лідери Німеччини та Франції пообіцяли всебічно сприяти деескалації ситуації та висловили готовність разом працювати над її вирішенням.

Співрозмовники підтвердили прихильність до спільних зусиль для врегулювання ситуації на Донбасі та у тимчасово окупованому Криму виключно політико-дипломатичними засобами і наголосили на необхідності продовження послідовної взаємодії у нормандському форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-