Геращенко сказала, як Росія та «Л/ДНР» можуть виконати обіцянки Лаврова

Геращенко сказала, як Росія та «Л/ДНР» можуть виконати обіцянки Лаврова

Укрінформ
Представник України в гуманітарній підгрупі, нардеп Ірина Геращенко заявляє, що Росія і підконтрольні їй "Л/ДНР" найкраще зможуть продемонструвати на практиці свою готовність до конструктиву припиненням вогню і звільненням заручників.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, коментуючи сьогоднішні заяви глава МЗС Росії Сергія Лаврова, який пообіцяв, що РФ вплине на терористів з "ЛНР" і "ДНР".

"Лавров обіцяє налаштовувати підконтрольних РФ ОРДЛО на конструктивний лад. Ми вже давно вимагаємо від РФ вплинути на бойовиків в питанні звільнення заручників: припинити мучити родини, шантажувати Україну і звільнити незаконно утримуваних. Бо в питанні заручників все залежить від волі Москви, а не окупованих Донецька і Луганська, на жаль", - зазначила вона.

При цьому Геращенко підкреслила, що українська сторона готова на компроміс в цьому питанні і працює над цим. "З важливого: це підтвердження ОРДО, що вони утримують 45 українців (в переважній більшості в підтвердженому ними списку - військові), і перший за два роки допуск до бранців представників ООН (ми наполегливо добивалися допуску міжнародних гуманітарних місій, на наступній мінській зустрічі 26 серпня знову вимагатимемо допуск МКЧХ до тюрем і до пошуку зниклих безвісти)", - додала Геращенко.

Вона також зазначила, що найкраще продемонструвати на практиці свою готовність до конструктиву Росія і підконтрольні їй "Л/ДНР" можуть припиненням вогню і звільненням заручників. "Наскільки на практиці готові до конструктиву РФ і підконтрольні ій так звані "'ЛДНР" - найкраще продемонструвати припиненням вогню і звільненням заручників. Ми над цим працюємо", - зазначила Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у понеділок глава МЗС Росії Сергій Лавров під час зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром пообіцяв, що РФ вплине на терористів з "ЛНР" і "ДНР", щоб вони зайняли конструктивну позицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-