Гройсман: е-декларування має запрацювати повноцінно якнайшвидше

Гройсман: е-декларування має запрацювати повноцінно якнайшвидше

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що усі рішення для повноцінного запуску системи електронного декларування мають бути ухвалені у найкоротші терміни.

Про це він сказав у коментарі щодо запуску системи е-декларування, повідомляє у понеділок Урядовий портал.

"Отже, система електронного декларування сьогодні запрацювала, хоча, на жаль, поки тільки в тестовому режимі. Як стверджує НАЗК, програмне забезпечення має достатні програмні модулі для подання, зберігання та оприлюднення декларацій, як цього і вимагає законодавство, і може розпочинати працювати", - зазначив Прем'єр.

За його словами, усі необхідні рішення, щоб виправити цю ситуацію, по-перше, мають бути ухвалені та реалізовані в найкоротші терміни.

"І, по-друге, відповідно до мого доручення, Національне агентство України з питань державної служби зараз проводить службову перевірку щодо встановлення осіб, причетних до того, що система електронного декларування не запрацювала своєчасно. За її результатами будемо робити висновки. І все одно система електронного декларування в Україні буде!", - додав Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, відповідно до рішення Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК), система е-декларування розпочала роботу о 00 годин 00 хвилин 15 серпня 2016 року.

12 серпня Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації відмовила у сертифікації комплексу збирання та обробки електронних декларацій.

11 серпня Президент України Петро Порошенко заявив, що повноцінне електронне декларування доходів посадовців неодмінно почнеться 15 серпня, і недосконалість закону чи програмного софт-забезпечення не можуть бути підставою для перенесення початку декларування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-