Савченко приїхала на засідання Держспецзв'язку

Савченко приїхала на засідання Держспецзв'язку

Укрінформ
Народний депутат Надія Савченко прибула на засідання Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України щодо запуску системи електронного декларування.

У спілкуванні з журналістами Савченко висловила думку, що служба, ймовірно, не має наміру запускати систему е-декларацій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є закон про люстрацію. Для цього закону дуже потрібна відкрита декларація, щоб люди могли бачити декларацію своїх чиновників. Для того, щоб її запустити, потрібен сертифікат. Зараз цей орган (Держспецзв'язку - ред.) повинен надати сертифікат. Він його не хоче надавати, тому що вони не хочуть реально запустити систему відкритого оподаткування, щоб люди могли все це бачити. Президент говорив, що не дозволить зірвати люстрацію, я чекаю, де дії президента?" - сказала народний депутат.

Савченко також заявила, що хоче "піти послухати це засідання, чому це так відбувається, чому не пустили туди спеціалістів, які робили систему захисту для того, щоб можна було дати сертифікат".

"Хочу подивитися, які у Держспецзв'язку є до них претензії, чи об'єктивні вони і коли можна буде отримати сертифікат", - зазначила вона.

Як повідомлялося, НАЗК провело екстрене засідання у зв'язку з можливим зривом запуску електронного декларування. Там пообіцяли все ж запустити електронне декларування до 15 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-