Справа Майдану: Турчинов на допиті «розповів, як все було»

Справа Майдану: Турчинов на допиті «розповів, як все було»

Укрінформ
Секретар РНБО Олександр Турчинов зустрівся з прокурорами, які розслідують злочини проти учасників Революції гідності.

Про це він повідомив у четвер на своїй сторінці у Facebook.

"Зустрівся з прокурорами, які розслідують криваві злочини режиму Януковича проти Майдану. Розповів, як все було. Шкода, що активізація розслідування відбувається тільки через три роки після самих подій. Розмова була довгою і буде продовжуватись, тому що я, очолюючи Штаб Національного спротиву, був на Майдані з першого до останнього дня протистояння", - написав Турчинов.

Він висловив сподівання, що "це важке розслідування обов'язково завершиться справедливими вироками українського суду винним у пролитті крові Героїв Революції гідності".

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня Генеральна прокуратура повідомила про виклик на допит як свідків подій на Майдані Президента України Петра Порошенка, екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, секретаря РНБО Олександра Турчинова, мера Києва Віталія Кличка та спікера Верховної Ради Андрія Парубія.

Генеральна прокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконного перешкоджання службовими особами вищих органів державної влади та правоохоронних органів проведенню зборів і мітингів у місті Києві в період з 20 січня по 21 лютого 2014 року, вчинення масових убивств громадян та інших злочинів, спрямованих на незаконну протидію протестним акціям, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 365, п.п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ст. 340 та іншими статтями Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-