Роман Безсмертний, політик, до травня 2016 року член Тристоронньої Контактної групи
Росія шукала можливості «розкинути пальці віялом»
11.08.2016 16:24

Але тут що і як не кажіть, все одно Путіну і Кремлю доведеться нести відповідальність. Він бачить, що життя там деградує, вони втрачають контроль над ситуацією. Підтвердженням цього є і те,  що за останні тижні там зникло десь в районі 20 мільярдів рублів, які з РФ передавали туди у вигляді там різних грошей.

Наступний момент, Росія продовжує довбати світову спільноту, і в першу чергу європейську, для того, щоб зробити Україну крайньою в цій війні. Якщо подивитися на останні події, що трапилися - це спроба заколоту в Туреччині, ситуація в Єревані, зустріч зараз Путіна з Саркісяном - президентом Вірменії, показують, що ця співдружність тріщить по швах, тому що причиною останніх подій в Єревані була прив'язка Вірменії до Росії. Та там і ситуація така, що у вірмено-азербайджанському конфлікті вибору немає, тому до цього треба просто віднестися як до факту.

У Криму активізувалися свої групи впливу, які починають працювати вже й проти Москви

Все це є згусток проблем, які спонукають Кремль до відповідної риторики. Ну і найбільш неприємною річчю для Кремля є те, що після анексії Криму, окупації Криму обіцяні ним речі не втілюються. Не відбуваються з двох причин. Перша - це відсутність вільних коштів, і тому ситуація там методично погіршується. Друге - в Криму активізувалися свої групи впливу, які починають працювати вже не тільки проти Константинова і Аксеньова, а починають працювати і проти Москви.

Ще гірша ситуація в Севастополі. Їм так і не вдається створити там боєздатне угруповання військ, особливо ракетно-космічну компоненту.

У РФ сил немає здійснити пряме вторгнення, втім вони будуть паскудити

Як до цього треба відноситися? Відноситися треба спокійно. Україні слід готуватися до того, що ми повинні жити в умовах постійної війни та зміцнювати свою обороноздатність. На даний момент по напрямку Донбасу і Криму. Про які б Путін там не говорив провокації, ясно, що він же сам їх і організовує. У них в РФ сил немає здійснити пряме якесь вторгнення, втім вони будуть паскудити. Треба готуватися до обстрілів, до діяльності диверсійно-розвідувальних груп, до терористичних актів, які вони весь час намагаються організовувати, готуючи в Ростовській області невеликі ДРГ. Треба готувати заходи з протидії. І розуміти, що російсько-кремлівська воєнщина буде це здійснювати.

- Можна розглядати кілька можливих варіантів. Від «контрабасу» до інспірування ситуації, бо тут явно після Плотницького не вистачало чогось такого, щоб «розкинути пальці віялом». Бо там явно стирчали внутрішні розборки. Тому тема, пов'язана із Кримом, вона придала цьому тренд «українського терору», як би в словах Путіна.

Ну, і ситуація в самому Криму. Зверніть увагу, сьогодні найменші передислокування військ, озброєнь місцеві жителі знімають, і все це передається у Київ. Ситуація Крим-Україна, вона пішла по шляху відновлення таких міжлюдських комунікацій, і це найбільше зараз турбує Кремль, але вони змушені городить городи, інспірувати оці всі конфлікти, розказувати про диверсійні групи. Та які там диверсійні групи! Я навіть не виключаю, що сам Кремль найближчими термінами організує певні там у Криму вибухи і т.д., це в стилі Путіна.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-