Парубій обіцяє відразу дати хід поданню на суддю Чауса

Парубій обіцяє відразу дати хід поданню на суддю Чауса

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій негайно скерує подання ГПУ щодо судді Чауса до профільного комітету, щойно воно надійде до парламенту.

Про це повідомляє прес-служба апарату Верхової Ради.

"Я перебуваю на робочому місці і, як тільки подання буде отримане, невідкладно скерую його до профільного комітету для надання відповідного висновку, який є необхідною умовою для розгляду цього питання Верховною Радою України", - сказав Парубій.

Він зазначив, що підставою для розгляду парламентом питання щодо надання згоди на затримання та арешт судді є подання Генерального прокурора України, підтримане головою Верховного суду України. Такого подання до Верховної Ради на цей час не надходило.

Нагадаємо, суддю Дніпровського суду Миколу Чауса затримали у вівторок увечері під час отримання хабара у розмірі 150 тис. дол.

10 серпня він узяв відпустку до кінця літа.

Чаус вів кримінальні справи проти учасників Автомайдану, екс-глави партії УКРОП Геннадія Корбана, а також скасував розшук бізнесмена Юрія Іванющенка.

САП має намір звернутися до керівництва парламенту з проханням скликати позачергову сесію для позбавлення судді недоторканності.

Прокуратура вимагатиме для судді Чауса заставу в розмірі 3,7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-