Керівники держави привітали військовослужбовців і ветеранів Повітряних сил

Керівники держави привітали військовослужбовців і ветеранів Повітряних сил

Укрінформ
Керівники держави привітали військовослужбовців і ветеранів Повітряних cил Збройних сил України з професійним святом.

"Шановні військовослужбовці, працівники Повітряних сил! Дорогі ветерани! Щиро вітаю вас із Днем Повітряних сил Збройних сил України. Завдяки вашій наполегливій, самовідданій службі Повітряні сили є потужним видом Збройних сил України, гарантом безпеки і непорушності повітряних кордонів нашої Вітчизни", - наголосив Президент. Його привітання розміщено на офіційному сайті глави держави.

Він зазначив, що сьогодні особовий склад Повітряних сил з честю виконує свій обов’язок перед народом, демонструє високий бойовий вишкіл, професіоналізм і наполегливість під час несення бойового чергування з протиповітряної оборони та виконання бойових завдань з охорони повітряного простору держви.

У цьому зв'язку, за його словами, пріоритетом розвитку вітчизняного війська стане подальший розвиток Повітряних сил.

Президент повідомив, що в рамках оголошеного "Року Повітряних Сил" передбачається провести реорганізацію та підвищити ефективність найбільш мобільного, науково і технологічно місткого виду ЗСУ.

Він заявив, що весь український народ пишається героїчними подвигами військових льотчиків, які в умовах щільного вогневого враження виконували найскладніші бойові завдання з прикриття наших військ з повітря, повітряної розвідки, перевезення особового складу і вантажів, знищення броньованої техніки та вогневих позицій терористів.\

Президент також згадав військових льотчиків, які віддали своє життя за мирне майбутнє України.

Порошенко висловив переконання, що військовослужбовці Повітряних сил ЗСУ й надалі надійно стоятимуть на варті незалежності та територіальної цілісності нашої держави.

А Голова Верховної Ради України Андрій Парубій нагадав, що під час російської агресії 2014 року у Криму воїни-авіатори стійко обороняли аеродром Бельбек, а 4 березня того ж року без застосування зброї здійснили легендарну психологічну атаку – з прапорами у руках та співом гімну України рушили на озброєних російських бандитів.

"Наступальні операції Збройних сил України на Донбасі у 2014 році були б неможливі без підтримки авіації. Українські льотчики виконували свій військовий обов’язок часто на межі повного виснаження, атакуючи колони противника, що проникали з території Російської Федерації. Вклоняємося перед героїзмом і жертовністю військовослужбовців Повітряних сил, які вони проявили у боротьбі за незалежність України", - цитує спікера прес-служба Верховної Ради.

Парубій побажав військовослужбовцям і ветеранам ПС, щоби кількість вильотів завжди дорівнювала кількості посадок, льотної погоди та мирного неба над головою, а їхнім родинам – миру, спокою та благополуччя.

До привітань долучився і Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"З нагоди свята висловлюю глибоку вдячність всьому особовому складу, ветеранам та працівникам Повітряних сил Збройних сил України за зразкове виконання військового обов'язку, сумлінну працю та відданість своєму народові. Зичу Вам і Вашим рідним здоров'я, миру, щастя, благополуччя та злагоди", - йдеться у привітанні, оприлюдненому на Урядовому порталі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-