МЗС: У Києві замість посла РФ працюватиме повірений

МЗС: У Києві замість посла РФ працюватиме повірений

Укрінформ
Тимчасовий повірений у справах працюватиме в посольстві РФ у Києві замість посла, як це відбувається й у посольстві України у Росії.

Про це в ефірі Радіо Свобода заявив директор політичного департаменту МЗС Олексій Макеєв.

"Уже більше двох років Україну у Москві представляє тимчасово повірений у справах, тепер ситуація в російському посольстві буде саме такою. Призначений тимчасово повірений - це старший дипломат, якому і доручатимуться підтримувати ті нечасті контакти, які сьогодні є в українсько-українських відносинах", - сказав він.

Макеєв наголосив, що це не означає повного розірвання дипломатичних відносин з Росією.

"Ми маємо усвідомлювати, що сьогодні на території РФ перебуває три мільйони українців. Щодня до нашого консульства у Москві звертається понад 300 українців за консульською допомогою, легалізацією документів, витребуванням документів. Там є українці, про них треба дбати", - зазначив дипломат.

За його словами, для будь-якого покращення українсько-російських відносин Росія має "припинити агресію, незаконну окупацію".

"Тобто мова не в особистостях, мова в змісті", - сказав представник МЗС, коментуючи питання з призначенням Михайла Бабича послом Росії в Україні.

Раніше заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль в ефірі "5 каналу" заявила, що Київ відмовився погодитися з кандидатурою Михайла Бабича на посаду посла Росії в Україні. На її думку, відсутність дипломатичного представника не вплине на відносини між Україною та Росією.

28 липня президент Росії Володимир Путін підписав указ про звільнення Михайла Зурабова з посади посла Росії в Україні. Тоді ж стало відомо, що тимчасовим повіреним у справах Росії в Україні призначили Сергія Торопова.

29 липня речник російського президента Дмитро Пєсков заявив, що Москва запросила в України агреман (попередню згоду) на призначення Михайла Бабича послом Росії в Україні.

Михайло Бабич раніше служив у десанті та військах КДБ СРСР, а нині є повноважним представником президента Росії у Приволзькому федеральному окрузі цієї країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-