Йде налаштовування суспільної думки проти надання НАБУ права на прослуховування - Чумак

Йде налаштовування суспільної думки проти надання НАБУ права на прослуховування - Чумак

Укрінформ
Обшуки в Національному антикорупційному бюро є однією зі складових налаштовування громадської думки проти надання НАБУ права на прослуховування.

Таку думку в ефірі телеканалу “112” висловив заступник  голови комітету Верховної Ради з протидії корупції Віктор Чумак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Йде “накачка” суспільної думки проти надання НАБУ права на прослуховування. Я бачу в цьому (в обшуках в НАБУ - ред.) системну контратаку на антикорупційні органи”, - сказав Чумак.

Він зазначив, що до НАБУ зараз існує більший рівень довіри, ніж до ГПУ.

“Ми на сьогодні маємо трохи більший рівень довіри до НАБУ, ніж до ГПУ та Нацполіції разом узятих, і ніж до СБУ в тому числі”, - наголосив Чумак.

Він сказав, що доводи генерального прокурора України Юрія Луценка щодо обшуків у НАБУ “не витримують жодної критики”, тому що рішення щодо незаконного прослуховування треба шукати в СБУ, або в Печерському чи Солом'янському районному суді, але ніяк не в самому НАБУ.

“Рішення щодо незаконного прослуховування дає суддя, і це рішення відправляється в СБУ. Його там треба шукати. Це рішення треба шукати в Печерському суді або в Солом'янському суді, до якого звертається НАБУ за такими процесуальними матеріалами, але ніяк не в самому НАБУ”, - підкреслив Чумак.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні до Національного антикорупційного бюро приїхала слідчо-оперативна група Генеральної прокуратури. Слідчі пред'явили рішення суду щодо проведення обшуку. Підставою стало розслідування про незаконне прослуховування співробітниками НАБУ телефонних розмов.

Генпрокурор Луценко на брифінгу заявив, що Національне антикорупційне бюро в рамках законного прослуховування працівника Генеральної прокуратури, який може бути причетним до скоєння злочину, незаконно прослуховувало телефон "непричетного до справи громадянина".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-