Турчинов розповів про два сценарії Кремля з підкорення України

Турчинов розповів про два сценарії Кремля з підкорення України

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов назвав два ймовірних сценарії, за якими Росія може спробувати підкорити Україну.

Про це він заявив у п'ятницю на брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Намагаючись підкорити Україну, Кремль, як у найближчому майбутньому, так і в перспективі, може реалізувати один із двох сценаріїв. Перший — найнебезпечніший — це воєнний сценарій, а саме повномасштабна військова агресія, яка наразі є найбільш проблемною і небезпечною для самого Кремля, але до здійснення якої Російська Федерація наполегливо готується", - сказав він.

За словами Турчинова, Росія розгортає військові частини поблизу українського кордону і на окупованій території України. Він наголосив, що дуже швидкими темпами відбувається мілітаризація окупованого Криму, де РФ створила достатньо потужне угруповання військ. Зокрема, секретар РНБО повідомив про розташування біля Армянська російської самохідної артилерії, а біля Джанкоя - потужних зенітно-ракетних комплексів С400 "Тріумф" та військових гелікоптерів.

"Другий сценарій не менш небезпечний, це сценарій, так званий, гібридний, який на сьогодні залишається найбільш імовірним", - зазначив він і пояснив, що це сценарій передбачає продовження бойових дій малої інтенсивності на Донбасі, не виключаючи можливості локальних наступальних операцій російських регулярних і нерегулярних підрозділів, а також підривну діяльність на решті території України.

Водночас секретар РНБО підкреслив, що другий сценарій Кремль уже сьогодні активно відпрацьовує. Він також наголосив, що РФ протягом усього часу ведення військових дій проти України не зменшила, а навпаки збільшила свій військовий потенціал уздовж українського кордону. Крім того, РФ не виводить свої війська з окупованих територій України, не дивлячись на те, що це одна з позицій Мінських угод.

"Усе це свідчить про те, що ми повинні бути готові як до другого, так і, безумовно, до реалізації першого сценарію, найбільш небезпечного і трагічного", - наголосив Турчинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-