САП оскаржить повернення судом обвинувачення щодо Пасішника

САП оскаржить повернення судом обвинувачення щодо Пасішника

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура вважає необгрунтованими вимоги, викладені в ухвалі колегії суддів Солом'янського райсуду про повернення до САП обвинувального акту щодо колишнього виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі відомства.

«З усією повагою до суду, висновки, викладені в ухвалі, на нашу думку, є надуманими та незаконними. Тому САП сподівається, що апеляційний суд винесе щодо нашої скарги законне та обгрунтоване рішення», - цитує прес-служба керівника САП Назара Холодницького.

У САП наголосили, що розгляд у Солом'янському райсуді справи щодо Пасішника за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 344 Кримінального кодексу України «Втручання у діяльність державного діяча», триває з 25 квітня, коли САП скерувала до суду обвинувальний акт та відповідні додатки.

Як відомо, 11 травня Солом'янський райсуд призначив підготовче засідання у розгляді справи Пасішника. На цьому ж засіданні суд виніс рішення про те, що справа не є в його підсудності.

Вже 24 травня Апеляційний суд визначив за Солом'янським райсудом підсудність щодо розгляду цієї справи.

Водночас упродовж двох місяців (між 25.05 та 25.07) обвинувальний акт був загублений у канцелярії Солом'янського райсуду, що є надзвичайно грубим порушенням вимог кримінального процесуального законодавства, а саме ч. 1 ст. 314 Кримінального процесуального кодексу, згідно з якою провадження до розгляду повинно бути призначено в 5-денний термін.

4 серпня у Солом'янському райсуді знову відбулося підготовче засідання, на якому суд повернув обвинувальний акт до САП як складений з порушенням норм Кримінального процесуального кодексу.

Водночас суд обрав запобіжний захід для Пасішника у вигляді особистого зобов'язання.

Як повідомлялося, детективи Національного антикорупційного бюро України встановили факт здійснення Пасішником у період з 25 січня по 1 лютого незаконного впливу на міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса з метою внесення пропозиції на призначення Пасішника заступником міністра економічного розвитку і торгівлі України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-