Оліфер за результатами Мінська: бойовики блокують відкриття КП

Оліфер за результатами Мінська: бойовики блокують відкриття КП "Золоте"

Укрінформ
Робота із звільнення заручників, які утримуються "Л/ДНР", ведеться з великими труднощами.

Про це заявила в Фейсбуці Дарка Оліфер, прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми.

"Представники ОРДЛО довгий час не давали інформації про місцезнаходження багатьох наших людей. Раніше вони стверджували, що у них знаходиться лише 21 особа. Сьогодні представники ОРДЛО визнали, що в заручниках на непідконтрольної Україні частині Донбасу знаходяться 45 осіб. Загалом ми вимагаємо звільнення 107 незаконно утримуваних осіб. Також ми наполягаємо на всебічній участі Міжнародного Комітету Червоного Хреста в процесі звільнення людей, - мова йде і про допуск експертів МКЧХ до заручників, та про виявлення їх місцезнаходження", - написала вона за результатами сьогоднішніх переговорів у Мінську.

За словами Оліфер, безпека залишається ключем до повноцінного вирішення політичних, гуманітарних та соціально-економічних проблем.

"Тривають систематичні обстріли з боку ОРДЛО, гинуть люди, руйнується інфраструктура. Основна передумова до врегулювання ситуації з безпекою – це повернення Україні контролю за українсько-російським державним кордоном", - заявила вона.

За словами прес-секретаря Кучми, Україна в черговий раз загострила питання відкриття КПВВ в Золотому. "Представники ОБСЄ підтверджують: немає причин, щоб не відкривати цей пункт пропуску, якого так потребують жителі Луганської області. На жаль, представники ОРЛО так і не надали зрозумілих пояснень щодо причин, через які вони блокують відкриття такого КПВВ", - пише Оліфер.

"Також ми стурбовані випадками агресії по відношенню до співробітників СММ ОБСЄ, які відбуваються на непідконтрольної Україні частині Донбасу. Спроби залякування і систематичні обстріли дронів ОБСЄ – пряма загроза базовим принципам Мінських домовленостей", - додала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-