Міноборони назвало країну-рекордсмена в постачанні озброєння Україні

Міноборони назвало країну-рекордсмена в постачанні озброєння Україні

Укрінформ
З усіх країн найбільш масштабну військову підтримку Україні надали Сполучені Штати.

Про це "Апострофу" повідомили в управлінні зав’язків з громадськістю Міністерства оборони.

"З 1 січня 2014 року та до 15 липня 2016 року 18 держав світу надали Україні різну матеріально-технічну і гуманітарну допомогу. Це США, Канада, Польща, Велика Британія, Австралія, Китай, Туреччина, Словаччина, Норвегія, Франція, Нідерланди, Іспанія, Чехія, Албанія, Литва, Швейцарія, Латвія і Данія. Вони передали в розпорядження ВСУ обладнання, загальна вартість якого перевищила $164,1 млн", - йдеться в публікації.

За даними Міноборони, найбільш масштабну підтримку надали США: лазерні системи імітації тактичних дій MILES (виріб, призначений для тренування солдатів у навчальному бою), радіостанції Harris, медичне обладнання, прилади для розмінування місцевості, пристрої нічного бачення і тепловізори; бронежилети і кевларові шоломи, човни з жорстким корпусом WILLARD, а також радари для контрбатарейної боротьби, автомобілі підвищеної прохідності типу HMMWV, обмундирування і сухі пайки.

Загальна вартість обладнання, яке ЗСУ отримали з США, перевищує $117,5 млн.

Нагадаємо, 2 липня в Україну прибули американські контрбатарейнi станції. Вони посилюють разведможливостi армії і покликані попередити артилерійські і ракетні удари з боку РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-