Справу

Справу "Торнадо" продовжать розглядати у закритому режимі

Укрінформ
Оболонський районний суд міста Києва планує в середу об 11:30 в закритому режимі продовжити розгляд справи щодо екс-співробітників роти "Торнадо".

Про це в середу Укрінформу повідомили в приймальній голови Оболонського районного суду м. Києва судді Владислава Дев'ятки, який веде цю справу.

"Засідання суду по справі щодо бійців "Торнадо" заплановано на сьогодні на 11:30", - сказала помічниця судді.

Вона також повідомила, що засідання проходитиме в закритому режимі.

Чи доставлять до суду фігурантів справи після подій біля суду у вівторок, помічниця судді не знає. Вона порадила звернутись із цим запитанням в СІЗО, де утримуються колишні "торнадівці".

Біля будівлі суду наразі нікого з протестувальників немає. Про події, які тут розгорталися у вівторок нагадують лише автомобільні шини під будівлею суду та всередині біля охоронця, розкидані на вулиці уламки цегли та сліди від розбитих яєць.

Як повідомлялося, 2 серпня представники кількох добровольчих батальйонів заблокували виходи з будівлі Оболонського райсуду Києва, де мало відбутися чергове засідання у справі екс-співробітників роти "Торнадо". Вони вимагали, щоб справа «торнадівців» розглядалася швидше, і щоб суд проходив у відкритому режимі.

Бійці принесли під будівлю суду шини, якими заблокували металеву хвіртку і огорожу навколо будівлі. Згодом під судом виникла сутичка між протестувальниками та правоохоронцями, в ході якої люди в формі "Торнадо" намагалися закидати шинами, борошном і пляшками з водою правоохоронців. Крім цього, як стверджували очевидці протестувальники також застосовували проти правоохоронців сльозогінний газ. Деякі ЗМІ повідомили, що нібито застосували сльозогінний газ правоохоронці.

Ситуація заспокоїлась лише під вечір, і лише пізно вночі правоохоронці змогли вивезти фігурантів справи з будівлі суду до СІЗО.

Столична поліція відкрила дві кримінальних провадження внаслідок сутичок, які сталися у вівторок біля Оболонського суду Києва.

Глава столичної поліції Андрій Крищенко в середу в ефірі телеканалу 112-Україна повідомив, що у ході сутичок між співробітниками Нацполіції і Нацгвардії з протестувальниками під будівлею Оболонського райсуду Києва під час засідання у справі "торнадовців" від отруєння газом постраждали 27 силовиків. При цьому він підкреслив, що правоохоронці газ не застосовували, і додав, що з місця подій поліція вилучила кілька порожніх балончиків від газу "Кобра", який не є штатним спецзасобом ні поліції, ані Нацгвардії.

11 бійців "Торнадо" утримуються у Лук'янівському СІЗО Києва. Вони підозрюються у викраденні людей в зоні АТО і тортурах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-