Справа ОПЗ: Холодницький не вважає електронний браслет гарантією від втечі

Справа ОПЗ: Холодницький не вважає електронний браслет гарантією від втечі

Укрінформ
Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький не виключає, що фігуранти справи про розкрадання коштів Одеського припортового заводу перший заступник директора ОПЗ Микола Щуриков та голова наглядової ради підприємства Сергій Перелома можуть виїхати з України, оскільки умови домашнього арешту не є надійною гарантією від втечі.

Про це Холодницький написав у Facebook.

"Сьогодні Апеляційний суд міста Києва змінив запобіжний захід для підозрюваних у розтраті державного майна заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" С. Переломи та заступника директора ПАТ "ОПЗ" М. Щурикова з утримання під вартою із заставою 205 млн грн на домашній арешт.

Рішення суду апеляційної інстанції не підлягає оскарженню, тому має бути і буде обов’язково виконане. Але наголошую, що умови домашнього арешту створюють можливість для підозрюваних знищити чи приховати докази, впливати на свідків та підлеглих працівників та не дають стовідсоткової гарантії від втечі – так як це вчинив колись один сумнозвісний ректор та й не лише він", - пише Холодницький.

Він зазначає, що прокурори-процесуальні керівники САП роблять усе, щоб довести кримінальне провадження про розтрату майна державного Одеського припортового заводу до судового розгляду і вироку. "Але зараз важливо, щоб підозрювані не втекли з країни та постали перед судом", - наголошує Холодницький.

"Прокурорська практика і десятирічний досвід неодноразово доводили, що численні запевнення та клятви підозрюваних не стають їм на заваді для наступної втечі, тому сподіваюсь, що це кримінальне провадження стане винятком, і нам не прийдеться в майбутньому повторно звертатись до суду з відповідним клопотанням через причину...відсутності підозрюваних", - зазначив Холодницький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-