Адвокати стверджують, що Єфремов не збирався тікати за кордон

Адвокати стверджують, що Єфремов не збирався тікати за кордон

Укрінформ
Адвокати Олександра Єфремова повідомили в суді у понеділок, що їхній підзахисний мав намір повернутися з Відня до Києва наступного дня після вильоту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як доказ адвокати продемонстрували роздруківки електронних квитків Єфремова: до Відня на 30 липня та на 31-е - назад до Києва.

Захисники також стверджували, що з 2014 року Єфремов чотири рази виїздив за кордон і повертався в Україну.

Суддя Печерського районного суду Володимир Карабань оголосив у розгляді справи з обрання запобіжного заходу для Єфремова перерву на одну годину.

Під час судового засідання прокурори висловили клопотання про обрання для Єфремова запобіжного заходу у вигляді тримання його під вартою терміном 60 діб.

Як зазначив прокурор Павло Кожухівський, слідство має достатньо підстав вважати Єфремова винним у посяганні на територіальну цілісність України та створенні і сприянні діяльності терористичної організації "ЛНР". За його словами, свідчення про роль Єфремова у політичному житті Луганської області надав ряд свідків, зокрема колишній нардеп від Партії регіонів Володимир Ландік.

Також прокурор розповів, що слідству відомо про сепаратистські висловлювання Єфремова під час круглого столу у травні 2014 року у Москві.

Крім того, представник державного обвинувачення заявив, що слідство має аналіз Міністерства економічного розвитку та торгівлі державних закупівель ДХК «Луганськвугілля» за 2006-2014 роки, який свідчить про незаконне збагачення Єфремова, оскільки у той час тендери вигравали підприємства, серед засновників яких були його син та невістка.

Як повідомляв Укрінформ, Єфремова затримали в суботу, 30 липня, в аеропорту Бориспіль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-