Політолог про заяви Трампа: Наслідки можуть бути катастрофічними

Політолог про заяви Трампа: Наслідки можуть бути катастрофічними

Укрінформ
У разі, якщо Дональд Трамп буде обраний президентом США та почне втілювати свої слова у життя, він може суттєво дестабілізувати ситуацію в усьому світі.

Таку думку висловив директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, коментуючи Укрінформу обіцянку Трампа у разі своєї перемоги розглянути визнання окупованого Росією Криму і зняття санкцій щодо Москви.

«Якщо все, що він зараз говорить, буде на практиці, він просто зруйнує американську зовнішню політику. Це може суттєво дестабілізувати ситуацію по всьому світу», - сказав експерт.

Водночас політолог не радить поспішати з прогнозами, адже Трамп має нестандартну уяву, а чи буде він схильний до нестандартних дій - питання відкрите. При цьому варто враховувати, що Америка має свої геополітичні вектори. І якщо він почне діяти так, як обіцяв (а йдеться не тільки про Крим, а й про санкції, військову роль США, підтримку окремих країн за кордонами Штатів), то ці вектори буде викривлено, зазначив Фесенко.

«Я думаю, що з боку американського дипломатичного та військового корпусу в разі обрання Трампа президентом будуть залучені різноманітні методи переконання, що він має діяти у відповідності не з власними суб’єктивними думками, а у відповідності з об’єктивними інтересами Сполучених Штатів Америки», - вважає політолог.

Якщо ж Трампа переконати не вдасться, вважає Фесенко, відбудеться стрибок до нестабільності, буремні часи. «Це стосується не тільки України, наслідки можуть бути катастрофічними для всього світу», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю кандидат у президенти США від Республіканської партії Трамп заявив у ефірі телеканалу ABC News, що ситуація в Україні - це результат політики нинішнього глави Білого дому Барака Обами, так само як і те, що Росії вдалося анексувати Крим.

Відповідаючи на запитання про Крим, Трамп сказав, що "кримчани, як я чув, вважали за краще бути з Росією, ніж там, де були раніше".

Крім того, Трамп висловився за поліпшення відносин з РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-