Трьох кримських суддів судитимуть заочно - ГПУ

Трьох кримських суддів судитимуть заочно - ГПУ

Укрінформ
Печерський райсуд міста Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури про надання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування стосовно трьох колишніх суддів судів АР Крим.

Про це у понеділок повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Печерським районним судом м. Києва задоволено клопотання процесуальних керівників управління з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генеральної прокуратури України про надання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування стосовно 3-х колишніх суддів судів АР Крим", - йдеться у повідомленні.

У ГПУ додали, що зазначені судові рішення дають змогу завершити досудове розслідування стосовно "зрадників у мантії", передати обвинувальні акти стосовно них до суду та провести "заочне" засудження.

Там також нагадали, що слідчим відділом управління з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генеральної прокуратури України розслідується кримінальне провадження за фактом вчинення суддями судів АР Крим та міста Севастополя злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, тобто надання іноземній державі та її представникам допомоги у проведенні підривної діяльності проти України).

Зокрема, встановлено, що вказані судді всупереч вимогам законодавства України, порушуючи присягу судді, після анексії Російською Федерацією півострова Крим із березня 2014 року почали здійснювати "правосуддя" у так званих судах Республіки Крим та протиправно ухвалювати судові рішення. У листопаді-грудні 2014 року вони відповідно до указів Президента країни-агресора «Про призначення суддів федеральних судів» перейшли на службу до цих незаконно створених судів.

У ГПУ зазначили, що санкція статті 111 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років із конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-