Адвокат Єфремова ще не знає, коли буде суд

Адвокат Єфремова ще не знає, коли буде суд

Укрінформ
Адвокат екс-голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді України (ВРУ) Олександра Єфремова Євген Солодко заявляє, що час судового засідання у справі його підзахисного ще не визначений.

На цьому він наголосив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Часу судового засідання ще немає. Невідомо, коли це буде, невідомо, який суд буде це розглядати", - сказав Солодко.

Адвокат зазначив, що поки що не може зустрітися з Єфремовим, оскільки він на даний час утримується у відділі забезпечення досудового розслідування Служби безпеки України (СБУ), допуск до якого у вихідні дні заборонено.

Раніше повідомлялося, що запобіжний захід Єфремову можуть обрати в Печерському районному суді Києва у понеділок, 1 серпня. За даними ЗМІ, представники обвинувачення вимагатимуть заарештувати Єфремова на 2 місяці. Судове засідання в Печерському райсуді проходитиме під посиленим наглядом поліції.

ГПУ підозрює колишнього главу фракції ПР у заволодінні майном підприємства "Луганськвугілля" (ч.5 ст.191 КК України), здійсненні умисних дій з метою зміни територіальних кордонів України, що призвело до смерті людей і інших тяжких наслідків (ч.3 ст.110 КК України), а також у створенні терористичної організації "ЛНР" (ч.1 ст. 258-3 КК України).

Ці статті не передбачають вихід підозрюваного під заставу або інші форми поручительства.

Щодо Єфремова прокуратура відкривала вже кілька кримінальних проваджень. Зокрема, одне з них стосувалося розкрадання "кіотських грошей" фірмами Юрія Іванющенка за часів президентства Януковича, друге - за ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 КК України щодо організації голосування у Верховній Раді 16 січня за "диктаторські закони".

Крім того, прокуратура також висувала йому звинувачення у розпалювання міжнаціональної ворожнечі та фінансуванні сепаратизму. Проте Печерський суд не знайшов складу злочину за цими звинуваченнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-