Екс-депутат Держдуми: Україна з Бабичем отримає шпигунське кубло

Екс-депутат Держдуми: Україна з Бабичем отримає шпигунське кубло

Укрінформ
Михайло Бабич, кандидатуру якого сьогодні обговорюють в комітеті з міжнародних справ Державної думи Росії, буде координувати в Україні проросійські сили.  

Таке переконання висловив на прес-конференції депутат Державної Думи РФ 2007-2016 рр. Ілля Пономарьов, передає кореспондент Укрінформу.

"Якщо Україна дає згоду на призначення сюди пана Бабича, то ви отримуєте гарантоване шпигунське кубло, при цьому як з точки зору координації дій російських спецслужб на території країни, так і прямого контактера в організації можливих виборчих кампаній в інтересах Російської Федерації. Призначення пана Бабича можна інтерпретувати як підготовку до можливих дострокових виборів, на яку робить ставку Росія і відповідно дати людину, яка б координувала діяльність проросійських сил на території країни", - заявив Пономарьов.

Він зазначив, що свого часу Бабич був куратором регіональних відділень "Единой России" на виборах, зокрема у Сибіру. Крім того, за ним тягнеться шлейф корупційних скандалів.

"Ця людина, яка особисто організовувала найбільш жорсткі, безкопромісні з масовими фальсифікаціями виборчі кампанії в інтересах російської влади з поєднанням з силовими методами. Він міг використовувати для цього і особисті кошти, а потім користувався адміністративним ресурсом, компенсуючи ці затрати", - сказав Пономарьов.

За його словами "це класична людина, і чеченський досвід (Михайло Бабич деякий час очолював уряд Чеченської республіки — ред.) про це свідчить, який може займатися взаємодією з сепаратистськими силами, займатися силовими операціями".

Російський політик, політичний емігрант Ольга Курносова додала, що можливе призначення Бабича на посаду посла в Україні може свідчити про те, що російська влада вже не розраховує на особистий контакт з Президентом Порошенком.

"Зурабов (нещодавно звільнений Путіним посол Росії в Україні - ред.) працював давно, в нього були свої неформальні зв'язки, особисті, з Президентом Порошенком. Він вже давно написав прохання про відставку, але її не підписував Путін...Багато коментаторів пов'язують те, що Путін підписав прохання про відставку і Зурабов пішов у відставку, з тим, що російська сторона не розраховує на якісь особисті контакти з Президентом Порошенком, які під час праці Зурабова все ж таки були можливі", - наголосила Курносова.

На її думку, призначати послом в України людину військову (Михайло Бабич закінчив Рязанське вище військове командне училище зв'язку - ред.) під час неоголошеної війни - прояв зневаги.

Втім, як зазначила Курносова, українська влада може і не погодити кандидатуру Бабича: "Задача на сьогодні української влади - відхиляти ті кандидатури, які будуть представляти таку силову функцію і дочекатися нормальних дипломатів, які спроможні на нормальний діалог".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-